Skoči na glavno vsebino
04 506 13 00 info@lu-skofjaloka.si

Ljudska univerza Škofja Loka se je tudi letos prijavila na Javni razpis za sofinanciranje programov in dejavnosti izobraževanja odraslih v letu 2024, ki ga je razpisalo Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje. Na razpisu smo bili uspešni in tako pridobili sredstva za izvedbo treh študijskih krožkov.

Študijski krožki so neformalna oblika druženja ljudi, ki imajo podobne interese in jih želijo skupaj uresničevati. Krožek vodi posebej usposobljen mentor, udeleženci pa aktivno soustvarjajo učni proces. Ob zaključku udeleženci osvojene novosti predstavijo v obliki predavanj, razstav, ekskurzij ali izdajo brošuro. Strokovno pomoč in spremljanje študijskih krožkov opravlja Andragoški center Slovenije.

V letu 2024 smo izvedli tri študijske krožke:

  1. Nitke združujejo: Udeleženci so spoznali številne prednosti kvačkanja, se seznanili z osnovami kvačkanja, preverili svoje ročne sposobnosti, si medsebojno podelili izkušnje ter ustvarili čudovite, unikatne izdelke.
  2. Ustvarjalni vozli: Udeleženci so se seznanili s tehniko makrameja pri kateri z različnimi vozli ustvarimo nakit. Spoznali so osnovne tehnike makrameja in preko uporabe različnih materialov izdelali zapestnice in verižice.
  3. Ko stari predmeti na novo oživijo: Udeleženci so se srečali z motivi slovenske krasilne umetnosti, izbrali in sestavili želeni vzorec. Nato so vzorec prenesli na les in slikali z akrilnimi barvami. Tekom srečanj so prinesli željeni material (star kos pohištva ali nov leseni material) in iz njega naredili edinstven in unikaten kos pohištva.

Veseli nas, da so bili vsi trije študijski krožki dobro obiskani in da so udeleženci razvijali svojo ustvarjalnost na svojevrsten način. Nekaj utrinkov si lahko ogledate spodaj v galeriji.

[Obiskano 29-krat, od tega danes 1-krat]
Zapri nastavitve dostopnosti