Skoči na glavno vsebino
04 506 13 00 info@lu-skofjaloka.si

V sredo, 22. maja 2024 smo uspešno izvedli Parado učenja, ki je potekala med 13.00 in 17.00 na Cankarjevem trgu v Škofji Loki. Parada učenja je del dogodkov Tednov vseživljenjskega učenja in je potekala v več mestih po celi Sloveniji. Tako Tedne vseživljenjskega učenja kot Parado učenja koordinira Andragoški center Slovenije. Preko javnega razpisa pa ju financira Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje.

Za pestro in sproščenjo vzdušje so poskrbele sodelujoči na stojnicah in številni nastopajoči.

Na stojnicah so se predstavile naslednje organizacije in posamezniki: Zdravstveno vzgojni center Škofja Loka, Medobčinsko društvo invalidov Škofja LOka, Gobarsko društvo Škofja Lka, Javni zavod Ratitovec, Zavod Kres, Familija-izobraževalni in terapevtski center, OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas, Društvo za celostno oskrbo Samooskrbni.net, Društvo upokojencev za Selško dolino, Klemen Šmid s.p – Izdelovanje dražgoških kruhokov, Društvo U3 Škofja Loka, Dnevni center za otroke in mladostnike DCOM Škofja Loka in Zavod 973, zavod za organizacijo prireditev in dogodkov Škofja Loka. Poleg stojnic je potekala delavnica kaligrafije, ki jo je izvajala Mojca Kos. Za poslikavo obraza pri najmlajših obiskovalcih pa je poskrbela Tinkara Dolenc.

Na odru pa so s svojimi nastopi navdušili: učenci OŠ Škofja Loka-Mesto z dramskima skupinama Hotheads in AnaLocopolitana, plesna skupina Selške dame iz Društva upokojencev za Selško dolino, pevska skupina Mavrica iz Društva upokojencev Škofja Loka, plesna skupina Čipke iz Kulturnega doma Železniki, pevski nastop Marie Sofie Tovar Brčić, plesni nastop članic Društva U3 Škofja Loka in nastop tamburaške skupine Bisernica-veterani iz KUD Janko Krmelj, Reteče-Gorenja vas.

V naši družbi smo gostili tudi podžupanjo Občine Škofja Loka go. Tino Teržan in predstavnico Andragoškega centra Slovenije go. Eriko Brenk.

Obiskovalci so si lahko ogledali zanimive predstavitve na stojnicah in se nekaj novega naučili preko različnih vprašanj, izzivov, ki so jih pripravili sodelujoči. Lahko so tudi zbirali žige in usvojili bogate nagrade. Za slednje so bili navdušeni predvsem mlajši obiskovalci.

Dan smo zaključili z odličnim predavanjem ge. Sanje Lončar, ki je potekalo v predavalnici Šolskega centra Škofja Loka. Na predavanju smo izvedeli kar nekaj trikov o tem kako priti do več energije.

Več utrinkov o celotnem dogajanju si lahko ogledate v galeriji slik.

[Obiskano 45-krat, od tega danes 1-krat]
Zapri nastavitve dostopnosti