Gastronomija
Poklicno-tehniško izobraževanje
Prijavi
se
Dodatne informacije
Nina Salobir
tel. 04/506 13 60
nina.salobir@lu-skofjaloka.si
Naziv strokovne izobrazbe
gastronomski tehnik/gastronomska tehnica
Pogoji za vpis
-
- Končano srednje poklicno izobraževanje, smer: gastronom hotelir, kuhar, natakar, kuhar-natakar, oskrbnik, kmetovalka-gospodinja, pek, slaščičar, slaščičar-konditor.
Izvedba izobraževanja (potek/čas)
Izobraževanje poteka v obliki organiziranih predavanj, praktičnega izobraževanja, konzultacij in samostojnega učenja.
Predavanja se izvajajo 2 do 3-krat tedensko v popoldanskem času.
Trajanje izobraževanja
2 leti.
V osebnem izobraževalnem načrtu, ki ga ob vpisu pripravimo skupaj z vami, predvidimo vaše obveznosti za posamezno šolsko leto.
Šolnina
Šolnina je odvisna od predmetov oz. modulov, ki jih mora posameznik opraviti v posameznem šolskem letu, možno je plačilo v obrokih.
Poklicna matura
-
- Pisni in ustni izpit iz slovenščine,
- pisni in ustni izpit iz gastronomije in turističnih storitev,
- pisni in ustni izpit iz tujega jezika ali matematike,
- izdelek oziroma storitev in zagovor.
Vpisna dokumentacija
-
- Osebni dokument,
- rojstni list,
- poročni list,
- spričevalo o zaključnem izpitu.
Kdaj se lahko vpišem?
Glavnina vpisov se opravi septembra, po dogovoru se lahko vpišete tudi med šolskim letom.
Programske enote | Obvezno/izbirno | Število kreditnih točk |
---|---|---|
A – splošnoizobraževalni predmeti | ||
Slovenščina | obvezno | 13 |
Matematika | obvezno | 10 |
Tuji jezik I | obvezno | 13 |
Umetnost | obvezno | 2 |
Zgodovina | obvezno | 2 |
Geografija | obvezno | 2 |
Sociologija | izbirno | 2 |
Psihologija | izbirno | 2 |
Fizika | obvezno | 2 |
Kemija | obvezno | 2 |
Biologija | obvezno | 2 |
Informatika | obvezno | 3 |
Športna vzgoja | oproščeno | 7 |
Skupaj A | 60 | |
B – Strokovni moduli | ||
Receptorska dela | obvezno | 4 |
Naravna in kulturna dediščina | obvezno | 8 |
Oblikovanje gostinske ponudbe | obvezno | 4 |
Obroki in dogodki z animacijo | obvezno | 16 |
Priprava dietnih jedi | izbirno | 3 |
Catering | izbirno | 3 |
Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač | izbirno | 3 |
Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu | izbirno | 3 |
Hotelska in gospodinjska dela | izbirno | 3 |
Turistično destinacijski menedžment | izbirno | 3 |
Restavracijsko slaščičarstvo | izbirno | 3 |
Skupaj B | 38 | |
Od tega za praktično izobraževanje v šoli: | ||
C – Praktično izobraževanje v šoli | ||
Praktični pouk | 12 | |
Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu | ||
Praktično usposabljanje z delom | 3 | |
D – Interesne dejavnosti | ||
Interesne dejavnosti | oproščeno | 4 |
E – Odprti del kurikuluma | ||
Odprti kurikulum | 11 | |
Poklicna matura (izdelek oz. storitev in zagovor) | 4 | |
Skupaj kreditnih točk | 120 |