Skoči na glavno vsebino
04 506 13 00 info@lu-skofjaloka.si

Lokalno učno središče Železniki

Prijavi
se

Dodatne informacije

Urška Gašperšič

tel. 04/506 13 70
urska.gaspersic@lu-skofjaloka.si

Ideja, da različna neformalna izobraževanja pripeljemo v lokalno okolje in »do ljudi«, je rezultirala v projektu t. i. Lokalnih učnih središč, za katera smo v letu 2017 dobili evropska sredstva, od takrat dalje pa jih financirajo občine, v katerih jih izvajamo, med drugim tudi Občina Železniki.

Gre za izobraževanja v obliki delavnic, krajših tečajev, predavanj, ki so namenjena občanom vseh generacij: otrokom, mladini, odraslim, staršem, starim staršem …

Vsebine prilagajamo željam in potrebam udeležencev, do sedaj smo v Železnikih izvajali tečaje angleščine, nemščine, španščine, ruščine, računalniškega opismenjevanja, različnih ročnih spretnosti (klekljanje, kvačkanje, šivanje, polstenje, kaligrafija, aranžiranje …), delavnice na temo ohranjanja zdravja, osebnostne rasti, zeliščarske delavnice, kulinarične delavnice, tečaje prve pomoči, nordijske hoje, vadbo za zdravo hrbtenico, sodobni ples …

Poudarek v projektu je na medgeneracijskem učenju oz. prenosu znanj med generacijami in medgeneracijskem druženju. Največ izobraževanj se izvede v spomladanskih in jesenskih mesecih. V kolikor je mogoče, so izvajalci iz lokalnega okolja.

Lokalno učno središče je sprva zaživelo v prostorih Kulturnega doma Železniki in v prostorih Mladinskega center Železniki, sedaj izobraževanja izvajamo tudi v OŠ Železniki ter na prostem, kot učilnice v naravi. 

Vse aktivnosti v LUS Železniki so financirane s strani Občine Železniki, za udeležence brezplačne in namenjene občanom Železnikov.

Obveščanja o dogajanju največkrat potekajo preko e-pošte, lokalnih medijev, osebno. Vseskozi se trudimo za sodelovanje z novimi podizvajalci, sodelovanje z lokalnimi društvi, organizacijami, podjetji in posamezniki.

Z izobraževanji želimo ponuditi možnost brezplačnih izobraževanj vsem, ne glede na socialni/ekonomski status, aktivirati prebivalce v svojem lokalnem okolju, promovirati pomen vseživljenjskega učenja, izkustveno učenje, opolnomočiti ljudi za aktivno preživljanje svojega prostega časa, mladim ponuditi možnost kvalitetno preživetega prostega časa/počitnic stran od ekranov, spodbujati kreativnost, ustvarjalnost, nenazadnje tudi medkulturno povezovanje.

Če želite biti obveščeni o aktualnem dogajanju, nam pišite ali nas pokličite na:

AKTUALNA IZOBRAŽEVANJA V LUS ŽELEZNIKI

Začetni tečaj angleščine (16 ur):  2. 9. 2024 – 21. 10.2024, vsak ponedeljek od 16.30 do 18. 00, na OŠ Železniki

Prijava: https://prijave.snipi.si/LZPIdhK8WDY

Nadaljevalni tečaj angleščine (16 ur):  2. 9. 2024 – 21. 10.2024, vsak ponedeljek od 18.00 do 19. 30, na OŠ Železniki

Prijava: https://prijave.snipi.si/Mj5U2hB9RWL

Oblikovanje Gradiv v Canvi, kjer boste spoznali, kako enostavno in učinkovito ustvarjati profesionalna grafična gradiva s pomočjo spletnega orodja Canva.

Kaj boste pridobili?

  • Spoznavanje osnov in naprednih funkcij orodja Canva.
  • Praktično oblikovanje letakov, zgodb za Facebook in Instagram, vabil, predstavitev, plakatov, vizitk in drugih promocijskih gradiv.
  • Priprava oblikovanih gradiv za tisk ali objavo na spletu.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je primerna za vse, ki želite izboljšati svoje veščine oblikovanja, ne glede na predhodno znanje. Namenjena je predvsem tistim, ki želijo samostojno ustvarjati vizualno privlačna in profesionalna gradiva za osebne ali poslovne namene.

Kdaj in kje?

  • Datum: od 16. 9. do 21. 10. 2024
  • Čas: vsak ponedeljek od 17.00 do 20.00 (po štiri izobraževalne ure)
  • Lokacija: Kulturni dom Železniki

Prijava: https://prijave.snipi.si/knes9hybZaD

Dodatne informacije: Za optimalno delo je zaželeno, da udeleženci prinesejo svoj prenosni računalnik. V primeru, da računalnika nimate, nas prosimo kontaktirajte, da vam zagotovimo potrebno opremo.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa. 

Za več informacij nam pišite ali pokličite na: urska.gaspersic@lu-skofjaloka.si, 04 506 13 70.

Naročite se na naše novice

14 + 2 =

Zapri nastavitve dostopnosti