Skoči na glavno vsebino
04 506 13 00 info@lu-skofjaloka.si

Gastronomija

Poklicno-tehniško izobraževanje

Prijavi
se

Dodatne informacije

Nina Salobir

tel. 04/506 13 60
nina.salobir@lu-skofjaloka.si

Naziv strokovne izobrazbe

gastronomski tehnik/gastronomska tehnica

Pogoji za vpis

    • Končano srednje poklicno izobraževanje, smer: gastronom hotelir, kuhar, natakar, kuhar-natakar, oskrbnik, kmetovalka-gospodinja, pek, slaščičar, slaščičar-konditor.

Izvedba izobraževanja (potek/čas)

Izobraževanje poteka v obliki organiziranih predavanj, praktičnega izobraževanja, konzultacij in samostojnega učenja.

Predavanja se izvajajo 2 do 3-krat tedensko v popoldanskem času.

Trajanje izobraževanja

2 leti.

V osebnem izobraževalnem načrtu, ki ga ob vpisu pripravimo skupaj z vami, predvidimo vaše obveznosti za posamezno šolsko leto.

Šolnina

Šolnina je odvisna od predmetov oz. modulov, ki jih mora posameznik opraviti v posameznem šolskem letu, možno je plačilo v obrokih.

Poklicna matura

    • Pisni in ustni izpit iz slovenščine,
    • pisni in ustni izpit iz gastronomije in turističnih storitev,
    • pisni in ustni izpit iz tujega jezika ali matematike,
    • izdelek oziroma storitev in zagovor.

 Vpisna dokumentacija

    • Osebni dokument,
    • rojstni list,
    • poročni list,
    • spričevalo o zaključnem izpitu.

Kdaj se lahko vpišem?

Glavnina vpisov se opravi septembra, po dogovoru se lahko vpišete tudi med šolskim letom.

Programske enote Obvezno/izbirno Število kreditnih točk
A – splošnoizobraževalni predmeti
Slovenščina obvezno 13
Matematika obvezno 10
Tuji jezik I obvezno 13
Umetnost obvezno 2
Zgodovina obvezno 2
Geografija obvezno 2
Sociologija izbirno 2
Psihologija izbirno 2
Fizika obvezno 2
Kemija obvezno 2
Biologija obvezno 2
Informatika obvezno 3
Športna vzgoja oproščeno 7
Skupaj A 60
B – Strokovni moduli
Receptorska dela obvezno 4
Naravna in kulturna dediščina obvezno 8
Oblikovanje gostinske ponudbe obvezno 4
Obroki in dogodki z animacijo obvezno 16
Priprava dietnih jedi izbirno 3
Catering izbirno 3
Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač izbirno 3
Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu izbirno 3
Hotelska in gospodinjska dela izbirno 3
Turistično destinacijski menedžment izbirno 3
Restavracijsko slaščičarstvo izbirno 3
Skupaj B 38
Od tega za praktično izobraževanje v šoli:  
C – Praktično izobraževanje v šoli  
Praktični pouk 12
Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu  
Praktično usposabljanje z delom 3
D – Interesne dejavnosti
Interesne dejavnosti oproščeno 4
E – Odprti del kurikuluma
Odprti kurikulum 11
Poklicna matura (izdelek oz. storitev in zagovor) 4
Skupaj kreditnih točk 120

 

Naročite se na naše novice

4 + 5 =

Zapri nastavitve dostopnosti