Skoči na glavno vsebino
04 506 13 00 info@lu-skofjaloka.si

Ljudska univerza Škofja Loka tudi letos sodeluje na Tednih vseživljenjskega učenja kot območni koordinator, saj smo bili uspešni na Javnem razpisu za sofinanciranje programov in dejavnosti izobraževanja odraslih na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje. To pomeni, da smo pridobili sredstva s katerimi bomo zagotovili, da bodo dejavnosti za obiskovalce brezplačni. 

TVU krovno koordinira Andragoški center Slovenije v sodelovanju z 40 koordinatorji in bodo letos potekali že 29-to leto. Z njimi opominjamo celotno Slovenijo o pomembnosti učenja. Učenje ima namreč še vedno velikokrat negativno konotacijo. Nabiranje znanj največkrat povezujemo z dolgim sedenjem za knjigami in hitro pozabljeno snovjo. Tedni vseživljenjskega učenja, pa  dokazujejo, da temu ni (zgolj) tako. Učenje je lahko zabavno, družabno, povezovalno – učimo se lahko na prostem, uči nas lahko narava, učijo nas lahko medosebni odnosi, znanje se lahko povsem preprosto prenaša iz starejših na mlajše, učimo se lahko z živalmi, preko petja, plesa, navdihujočih zgodb in preko zanimivega dela.

Aktivnosti v okviru Tednov vseživljenjskega učenja bodo potekale med 10. majem in 16.junijem v Škofji Loki ter na območju Poljanske in Selške doline. Letošnja krovna tema je Učenje je življenje-naj krepi in radosti!

Ljudska univerza Škofja Loka z okoli 30-imi okoliškimi društvi, osnovnimi šolami, zavodi, podjetji in drugimi posamezniki pripravlja okoli 60 različnih dogodkov, preko katerih se boste lahko učili, aktivno udejstvovali v lokalnem okolju, spoznavali nove ljudi, krepili svoja znanja in kompetence in odkrivali svoja zanimanja. Z nami bo sodelovali: Univerza za tretje življenjsko obdobje Škofja Loka, Društvo upokojencev za Selško dolino, Kulturno umetniško društvo France Koblar Železniki, Javni zavod Ratitovec, Enota Varstveno delovnega centra iz Škofje Loke, Osnovna šola Škofja Loka-Mesto, OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas, Šolski center Škofja Loka, Gimnazija Škofja Loka, Izobraževalni in terapevtski center Familija in številni drugi.

Vso dogajanje bomo objavljani na spletni strani, na FB in IG profilu. Dogodke vseh koordinatorjev po celi Sloveniji  pa lahko spremljate na koledarju prireditev na spletni strani TVU ACS https://tvu.acs.si/sl/koledar/

22. maja izpostavljamo tudi Parado učenja – dan učečih se skupnosti. Gre za osrednjo prireditev Tednov vseživljenjskega učenja, ki bo zasnovana kot festivalski dogodek. Parada se bo odvila na Cankarjevem trgu, med 13. in 17. uro. Na stojnicah se bodo takrat predstavila različna društva, zavodi in druge organizacije. Ti bodo za obiskovalce pripravili različne aktivnosti – igre, kvize, naloge, delavnice, preko katerih se bodo lahko mimoidoči učili ter nabirali nova znanja. Učili se boste izdelovanja dražgoških kruhkov, se učili kaligrafske pisave, zaplesali in zapeli z različnimi društvi upokojencev, si poslikali obraz, nabirali znanje in osvojili kavo/sladoled, se udeležili dramskih predstav osnovnošolcev …

Za več inforamcij o TVU in PU se obnite na nas:

  • TVU: Mateja Božnar, mateja.boznar@lu-skofjaloka.si, 04 506 13 20
  • PU: Nina Salobir, nina.salobir@lu-skofjaloka.si, 04 506 13 60

[Obiskano 31-krat, od tega danes 1-krat]
Zapri nastavitve dostopnosti