Skoči na glavno vsebino
04 506 13 00 info@lu-skofjaloka.si

V četrtek, 11. 4. 2024 smo sklenili dogajanje na Dvorcu Visoko v okviru Lokalnega učnega središča Občine Gorenja vas-Poljane.

V času od januarja do prejšnjega tedna smo na Dvorcu Visoko izvedli 5 delavnic s 14 srečanji. Udeleženci so se lahko udeležili naslednjih delavnic: Kaligrafija, Izdelava nakita-Makrame, Delavnica kodranja las, Prva pomoč in predavanje ge. Sanje Lončar z naslovom Pripravki za imunost. Zanimanje za delavnici Kaligrafije in Izdelava nakita-Makrame je bilo tako veliko, da smo ju izvedli v dveh skupinah.

Akivnosti v okviru Lokalnega učnega središča potekajo tudi v Sokolskem domu v Gorenji vasi. To pomlad so se udeleženci lahko udeležili tečaja španščine in angleščine ter tečaja kvačkanja. Za slednjega je še posebej veliko zanimanja. V sodelovanju z Osnovno šolo Ivana Tavčarja Gorenja vas pa smo v njihovih računalniški učilnici izvedli delavnico Izdelava fotoknjige. V prostorih Ljudske univerze Škofja Loka pa smo nadaljevali z delavnico izdelovanja glinenih izdelkov. Udeleženci so svoje nastale izdelke iz meseca decembra na Dvorcu Visoko, na delavnici v januarju pobarvali in premazali z glazuro.

V spomladanskem času je bilo skupaj izvedenih 106 izobraževalnih ur, z 10. različnimi delavnicami, ki so potekale v 38. srečanjih. V tem času se je delavnic udeležilo kar 205 udeležencev. Zelo nas veseli, da so delavnice zelo dobro obiskane in da so vsebine aktualne in priljubljene. Pri delavnicah sodelujemo večinoma z lokalnimi izvajalci.

Lokalno učno središče Občine Gorenja vas-Poljane ima svoje začetke že v letu 2017. Vse do sedaj smo na Ljudski univerzi Škofja Loka izvedli 1013 izobraževalnih ur različnih delavnic z 1231 udeleženci.

Vse aktivnost v okviru Lokalnega učnega središča so za udeležence brezplačne saj jih financira Občina Gorenja vas-Poljane. Poleg občine pri izvedbi sodelujemo z Dvorcem Visoko, Zavodom Poljanska dolina in Osnovno šolo Ivana Tavčarja Gorenja vas.

Z aktivnostmi nadaljujemo v jesenskem času. Če imate predloge, ideje kaj naj izvedemo, nam pišite na mateja.boznar@lu-skofjaloka.si ali pokličite na 04 506 13 20.

Nekaj utrinkov iz spomladanskih delavnic si lahko pogledate v fotogaleriji.

[Obiskano 32-krat, od tega danes 1-krat]
Zapri nastavitve dostopnosti